luni, 27 ianuarie 2014

”Irezistibil” de Jili Shalvis

 De câte ori noi am spus sus și tare că de azi gata! De azi începem o viață nouă, cu oameni noi, fără oamenii care ne-au pricinuit necazuri. Din ”șoricei” vrem să devenim femei independente și puternice...
  Așa a dorit și eroina principală din romanul Irezistibil - Maddie. Să vă spun câte ceva despre ea. Maddie mai avea două surori - cea mare Tara și cea mică Chloe. Ele nu se cunoșteau aproape deloc deoarece au fost crescute în familii diferite, mama lor Phoebe, fiind o femeie cam ușoară, își căuta de viața ei, nu avea timp să se ocupe de copii. Mama lor decedase și le lăsase drept moștenire un han într-o stare deplorabilă într-un oraș. Dorința mamei era ca acest han să le unească pe cele trei fete și să formeze o familie adevărată, ceea ce nu a reușit să înfăptuiască ea. Cele două surori, Tara și Chloe, doreau să vândă hanul, să împarte banii și să plece cât mai repede înapoi. Am uitat să vă zic că surorile aveau câte o poreclă -  Tare era Magnolia de oțel, fiindcă era o persoană tare, sigură pe sine, Chloe - cea mică era rebela, deaorece făcea tot ce îi trăsnea prin cap și nu se conforma cu nimic, iar Maddie - șoricelul. 
 Maddie a avut parte nu chiar de clipe dintre cele mai vesele - a fost concediată, s-a despărțit de Alex - logodnicul ei care o pălmuia întruna. Venind la ha,  dorea să înceapă o viață nouă. Era unica dintre surori care dorea să renoveze hanul și să-l păstreze, să-l redeschidă. Și jurase să nu mai aibă de-a face cu bărbații. 
  Gândul din urmă nu i-a reușit. Pentru că l-a întâlnit pe el - pe Irezistibilul Jax. Jax era primarul orașului, fost avocat, totodată deținea câteva baruri de prin oraș, se ocupa cu renovațiile, construia mobilă, etc. Era un super-erou, cum îl numea Maddie. 
  Anume Jax a fost persoana care a susținut-o în toate pe Maddie. Cu ajutorul lui, ea a devenit alta - mai puternică și mai sigură. 
  În roman sunt descrise mai multe scene în care surorile se ceartă la cuțit, mai ales Tara și Chloe. Maddie era un om pașnic. 
  Cu foarte mare greu renovează hanul. Și cele două surori deja erau de acord să-l păstreze, dar în seara de Crăciun avuse loc un incendiu și hanul se făcuse praf. 
 Povestea de dragoste dintre Irezistibil și Maddie avuse de suferit din cauza unor secrete din trecut, pe care Jax nu i le putea divulga pentru că îi promise mamei lor să îl țină. Maddie îl iubea la nebunie pe primarul Irezistibil, dar se lupta din răsputeri cu aceste sentimente, deoarece aflase că și Jax fusese avocat, iar Maddie ura bărbații, mai ales avocații după povestea cu Alex. Până la urmă trecutul se șterge, jurămintele se sting și învinge dragostea.
  În carte sunt descrise pe larg calitățile lui Jax, mai ales aspectul fizic, care le înnebunea pe toate femeile orașului. Jax ear cel mai sexy și cel mai dorit bărbat din localitate. 
   Ce am învățat din roman: că dacă dorești foarte mult să te schimbi lucrul acesta se întâmplă! Maddie a reușit să unească familia, să renoveze hanul, să devină o personalitate puternică, să iubească și să fie iubită. Și să nu alungi iubirea atunci când vine!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu