luni, 29 iunie 2015

Impresii de lectură: "Regina Nopții" de Lilia Calancea


"Dacă pe o femeie nu o poți reține cu dragostea, atunci n-o mai poți reține cu nimic" - este fraza ce mi-a plăcut cel mai mult din acest roman.

În secolul nostru grăbit, când orele trec la fel de repede ca și secundele, în goana după succes, carieră și bani, uităm sau nu ne lăsăm loc și pentru dragoste.
Dar dragostea te găsește oriunde, chiar dacă te izolezi pe o insulă nu prea populată din Grecia, cum a făcut-o eroina cărții Adriana, care lucra la o revista pentru femei ce se bucura de mare popularitate.
Regina Nopții este un roman de dragoste, despre o femeie puternică, care s-a căsătorit timpuriu, a divorțat, iar acum singurătatea i-a devenit cel mai fidel prieten. Avea nevoie să evadeze pe o insulă din Grecia, pentru a fi și mai singură, fără forfotă și oameni. Acolo îl întâlnește pe Dimitris, un bărbat cu chip mediteranean, de care se îndrăgostește. Idila lor a ținut doar atât cât a durat călătoria Adrianei în Grecia.
Întoarsă acasă, își schimbă gazda și fără voia ei ajunge în mrejele unei povești de iubire. Nu a ei, e vorba de o iubire străină, la care doar a asistat, mai bine zis...a asistat la finalul poveștii. Locatara, o doamnă trecută de prima tinerețe, a decedat, iar iubitul ei de departe îi expedia întruna scrisori, apoi coșuri cu crizanteme albe. El nu știa că Julie, proprietara apartamentului a murit. Misiunea de a-l informa îi revenise Ariadnei, care nu mai suporta coșurile cu crizanteme, ce transformau camera într-un cavou. L-a anunțat...
Viața ei decurgea fără sens, se gândea mereu la bărbatul cu trăsături mediteraniene.. Într-o seara, un vecin - un student, o invitase la operă și acolo îl întâlnise pe Dimitris, care de mult timp o căutase...
Iată așa - o iubire moare, alta continuă....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu